dilluns, 23 de novembre del 2009

Les formes del relleu



vall: És una forma de depressió del relleu que acostuma a tenir forma allargada.
Pot ser una vall fluvial (quan ha estat creada per l'acció d'un riu per això té forma de V ),o una vall glaciar (creada per una glacera :aleshores el fons de la vall té una forma arrodonida en U ).






muntanya:Una muntanya és qualsevol elevació natural, acusada i abrupta del terreny. La formació de les muntanyes té diverses causes: els plegaments tectònics, les erupcions volcàniques o l'erosió causada sobre part de les masses sedimentàries en són les més característiques.






cap :En geografic un cap és un accident geogràfia format per una massa de terra que es projecta cap a l'interior del mar.
Rep aquest nom sobretot quan la seva influència sobre el flux dels corrents costaners és gran, provocant dificultats per a la navegació. Alguns caps són especialment famosos per això, com el Cap d'Hornos o el Cap de Bona Esperança.





Plana :Superfície plana o molt poc ondulada de dimensions considerables.








Golf :És una entrada de mar , habitualment de forma rodona. La badia és semblant al golf però de dimensions menors.








Península : Tros de terra envoltada d'aigua per tot arreu menys per un lloc.






Ria : La ría es una de las formas que puede adoptar la desembocadura de un río, formando un valle costero sumergido o estuario que ha sido anegado por el mar y por una elevación de su nivel. Como consecuencia, se obtiene un brazo de mar que se interna en la costa, coincidiendo con la desembocadura de un río, que está regido también por las subidas y bajadas de las mareas








Altiplà : Elevació de terreny que es caracteritza per una superfície més o menys plana situada a certa altitud respecte del nivell del mar.












Badia :És semblant al golf però de dimensions menors.









Estret : Un estret és un canal estret d'aigua que connecta dos cossos d'aigua més gran , i per tant , es troba entre dos masses de terra.











Illa : És un tros de terra qué esta envoltada d'aigua.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada