dimarts, 23 de març del 2010

FÒSSILS

¿QUE SÓN ELS FÒSSILS ?
R:Els fòssil s són les restes o senyals de l'activitat d'organisma del passat. Aquestes restes, conservades a les roques sedimentàries, poden haver patit transformacions en la seva composició o deformacions més o menys intenses. La ciència que s'ocupa de l'estudi dels fòssils és la paleontologia.

Els fòssils

més coneguts són les restes d'esquelets, closques i cuirasses d'animals, així com les impressions carbonoses de les plantes. Tanmateix, les restes fòssils no són només les que provenen de les parts dures petrificades d'aquests organismes; també es consideren fòssils les seves restes sense alterar, motlles, bioconstruccions, o les petjades de la seva activitat que han quedat en diferents substrats se

dimentaris o orgànics (llar, repòs, alimentació, predació, etc.) En un cas extrem, el petroli, un fluid compost d'hidrocarburs d'origen orgànic, s'ha de considerar tant una "roca" sedimentària com un fòssil químic.



El ratpenat més antics fòssils és un animal molt ben preservat de roques de l'Eocè en la formació del riu Verd de Wyoming.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada