dijous, 15 d’abril del 2010

CLASSIFICACIÓ DELS ÉSSERS VIUS

MÒNERES


BACTERIS:Els bacteris (del grec βακτηρία, bastó) o procariotes (del grec pros = abans i karion = nucli) són un tipus d'organismes unicel·lulars caracteritzats per no disposar de nucli cel·lular diferenciat, és a dir, el seu ADN no està confinat a l'interior d'una membrana, sinó que està en el mateix citoplasma, contraposant-se així als eucariotes. Un procariont és un organisme format per cèl·lules procariotes.





PROTOCTISTS

ALGUES:Les algues són éssers eucariotes, unicel·lulars o pluricel·lulars, que realitzen la fotosíntesi, és a dir, són autòtrofscèl·lules deltal·lus; per això, les algues es defineixen com a organismes tal·lofítics amb clorofil·la. fotosintètics. Les algues pluricel·lulars tenen totes les mateix tipus, no formen teixits diferents. Aquest tipus d'estructura s'anomena.





http://www.cienciesnaturals.com/microorg/miact/images/param.gif

PROTOZOUS:Els protozous són organismes unicel·lulars eucariotes heteròtrofs. Moltes espècies de protozous viuen com a paràsits en animals o plantes. Alguns d'ells poden parasitar en l'ésser humà, com Balantidium coli, i causar-li malalties, com l'amebiasi, la giardiasi o la toxoplasmosi. Els aliments i l'aigua poden ser vies de transmissió de protozous parasitaris.

Pel seu caràcter mòbil i heteròtrof s'havien classificat tradicionalment entre els animals, i posteriorment dins del regne dels protistes. Actualment se'ls considera un grup parafilètic.


FONGS

Fitxer:Mushroom 02.jpg

BOLETS:Un bolet és l'aparell esporífer (carpòfor) de diversos tipus de fongs superiors. Consta d'un casquet esfèric, o barret, sostingut per una cama. És la part visible d'aquests organismes.

A Balears i a part del País Valencià s'usa de forma popular i incorrecta el mot 'esclata-sangs, per designar bolets comestibles i, quan no són menjables, esclatabufes. El nom de pebràs s'utilitza freqüentment per al Lactarius piperatus, o per a la Rusula delica, puix que pica com el pebre, encara que el mot també s'usa per a altres bolets.


ANIMALS

VACA:

http://www.mpt.es/ministerio/delegaciones_gobierno/delegaciones/galicia/actualidad/notas_de_prensa/notas/2008/12/2008_12_23/image_es/vaca.jpegEls bous (Bos taurus, dels mots llatins per "bou" i "toro") són mamífers quadrúpedes remugants mantinguts com a bestiar. Com tots els remugants, els bovins són artiodàctils, o animals amb peülles. Malgrat que el nom "bou" s'aplica a moltes espècies, en l'ús quotidià gairebé sempre fa referència a Bos taurus. Els bous són l'espècie més nombrosa del seu gènere, i molt probablement descendeixen del ja extint bou salvatge de la regió de Mesopotàmia.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada